(en huomannut itse ottaa valmiista kakuista kuvia, joten kuvat on ottanut anopin työkaveri minun kamerallani. Valitettavasti tuo alempi kuva on hieman epätarkka, mutta kakusta ei ole parempaakaan kuvaa olemassa. Nuo möykyt alemmassa kuvassa kakun takareunassa ovat lankakeriä...)

Anopilla alkoi ihana vapaus työnteosta ja kävimme koko perheen voimin viemässä hänelle Vaasaan 2kpl kakkuja töihin vietäväksi.

 

 

Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että en ollut ihan tyytyväinen kakkujen ulkonäköön. Unohdin pari tyllaa kotiin, joita olin ajatellut käyttää, joten kakkujen reunapursotukset jättivät vähän toivomisen varaa.

Kakkupohjat ovat tavallista sienikakkupohjan ohjeella tehtyjä ja täytteinä sitruunavaahto sekä mansikkavaahto.

Sitruunavaahto: (2 annosta!)

3 liivatetta
½-1 pienen sitruunan mehu + kuori raastettuna maun mukaan
1½ prk flora vispiä
1prk sitruuna tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
2 munan valkuaiset
 
liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
vaahdota flora vispi ja lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri sekä sitruunan kuori raastettuna.
Liuota liotetut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja kaada ohuena nauhana seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne joukkoon nostelemalla.
 
Mansikkatäyte:
500g mansikoita
1prk rahkaa
1½prk floravispiä (voi käyttää myös mansikan makuista kermaa!)
n.½dl vaniljakreemijauhetta
 
Vaahdota flora vispi + vaniljakreemijauhe vaahdoksi.
Lisää joukkoon rahka, sekä survotut mansikat.