Siskoni täyttää tulevana maanantaina 20, ja tarkoitus oli mennä koko perheen voimin kahvittelemaan ja juhlimaan synttäreitä.

No, siinä kävikin sitten niin, että siskoni poikaystävä sairastui nuhakuumeeseen tai mihin lie sikainfluenssaa, eikä kukaan halunnut kotiin viemisiksi mukaansa flunssaa. Kekkerit siis peruuntuivat, mutta kakku oli koristelua vaille valmis, joten koristelin sen nyt sitten kuitenkin. Illaksi kutsuimme ystäväperheen syömään, joten tulee ainakin osa kakusta sitten varmasti tuhottua ;)

Kakku on jälleen kerran suklaakakku

4 munaa
2dl sokeria
1dl kuumaa vettä
2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta.
 
Vatkataan munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Kun vaahto on tarpeeksi vahvaa lisätään kiehuva/kuuma vesi pienissä erissä (10 erää) vaahdon joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. (Valitse tarpeeksi suuri vaahdotus astia, sillä vaahto tulee "tilavammaksi" kuin tavallinen muna-sokeri vaahto.)
Kun vesi on vatkattu joukkoon lisätään kuiva-aineseos joukkoon (ei tietenkään enää vatkata joukkoon, vaan nostellaan ;) )
 
Pätkistäyte:
2,5dl kermaa (flora vispiä käytin)
reilu ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta
n. 100g maustamatonta tuorejuustoa (tai vaniljatuorejuustoa)
vaniljasokeria maun mukaan
pussillinen pätksipaloja.
 
Kerma vatkataan vaahdoksi (puolessa välissä vatkaamista lisätään vaniljakreemijauhe. Voi lisätä heti aluksikin, mutta jos kreemijauheen lisää vasta lopuksi, tulee seoksesta rakeista).
Kun kerma on vaahdotettu lisätään tuorejuusto.
Sulata pätkikset (ole varovainen, sillä pätkis palaa helpommin kuin tavallinen suklaa!!!) ja lisää joukkoon.
 
Toisessa välissä on täytteenä perinteinen mangopiltti, banaanisiivut ja kermavaahto.
 
Koristeet ovat marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta.