NAM! Nyt on napa täynnä ihanaa kesäkurpitsa-pekonipiirakkaa!
Tämäkin resepti on Maku-lehdestä.
POHJA 3dl vehnäjauhoja 3dl neljänviljanhiutaleita (itse käytin 2dl ruishiutaleita ja 1dl kaurahiutaleita) 2tl leivinjauhetta ½dl tuoretta rosmariinia pienennettynä 150g kylmää voita kuutioina (käytin leivontamargariinia) ½dl kylmää vettä TÄYTE 200g pekonia (käytin 280g pakkauskoosta johtuen) 1 pieni kesäkurpitsa 1 sipuli (1 paprika) 1ps mozzarellaraastetta 2dl maitoa 3 munaa pippuria ripaus suolaa Sekoita taikinan kuivat aineet + rosmariini yhteen. Nypi joukkoon voikuutiot ja lisää lopuksi vesi ja sekoita hyvin. Pyöritä taikina palloksi ja laita kelmussa jääkaappiin. Pilko kasvikset suikaleiksi (kesäkurpitsan puolitin pituussuunnassa ja viipaloin). Pilko myös pekoni. Jätä kuitenkin muutama pekoni, jotka voit laittaa lopuksi piirakan päälle. Paista pekoni, sekä kasvikset. Painele kylmä taikina noin 20cmx20cm voideltuun vuokaan. Kumoa päälle paistetut kasvikset ja pekoni. Sekoita munat, maito ja mausteet. Kaada seos vuokaan kasvisten päälle. Levitä tasaisesti juusto piirakan päälle ja asettele lopuksi raa'at pekoniviipaleet päällimmäisiksi. Paistetaan noin 25-30 min 200 asteessa.
Kommentit